text
Despre Pisici si comunicarea acestora.

Cum Interpretam Comportamentul Pisicilor cu Ajutorul Cozii !?

Atunci cand vorbim despre intelegerea limbajului nonverbal al animalelor de companie, decodificarea comportamentului pisicilor prin intermediul semnelor cozii reprezinta un element important. Pisicile ne uimesc cu abilitatile lor extraordinare de a vana, ne incalzesc cu burticile lor pufoase si ne inspira cu acrobatiile uimitoare. Iar atunci cand este vorba de a intelege si a admira […]

Atunci cand vorbim despre intelegerea limbajului nonverbal al animalelor de companie, decodificarea comportamentului pisicilor prin intermediul semnelor cozii reprezinta un element important.

Pisicile ne uimesc cu abilitatile lor extraordinare de a vana, ne incalzesc cu burticile lor pufoase si ne inspira cu acrobatiile uimitoare. Iar atunci cand este vorba de a intelege si a admira comportamentul unei pisici, un lucru este sigur: coada lor functioneaza ca un barometru si ne indica ceea ce aceastea vor sa transmita.

O pisica isi foloseste diferitele parti ale corpului pentru a comunica o emotie. Urechile, mustatile si ochii sunt elemente de expresie ce se raporteaza la starea pisicii si pot sa aiba o multitudine de sensuri.

Limbajul corpului piscii

Modul de comunicare al pisicilor este diferit. Limbajul corpului lor implica numeroase pozitii si sunete astfel incat sa spuna daca sunt tematoare, defensive, iritate, jucause sau multumite. Chiar daca nu esti chiar un consocator al limbajului pisicilor vei reusi sa faci diferenta intre o pisica fericita, una speriata sau una agresiva.

Limbajul cozii

In mod umitor, coada pisicii are capacitatea de a transmite emotiile si starile specifice. Printr-o pozitionare precisa, actiune si aspect, coada arata modul in care o pisica se simte.

  • Coada indreptata in sus: unul dintre cele mai clare exemple de comportament este tinerea cozii ridicate. Acest lucru indica deschiderea si prietenia iar tu poti fi sigur ca ai de a face cu o pisica de care te poti apropia. De asemenea, o coada metronom arata ca pisica este fericita datorita faptului ca te afli in apropierea ei. In mod normal, o pisica merge cu coada dreapta sau intr-o pozitie relaxata, orientate catre sol. Atunci cand o strigi, vei putea observa imediat cum aceasta o indreapta in sus.
  • Coada sub forma unui semn al intrebarii; atunci cand pisica isi tine coada in sus dar este usor curbata, precum un semn de intrebare, ea are dubii sau este tematoare cu privire la mediul inconjurator. Este, in continuare, pozitiva dar oarecum rezervata. Asigura-te ca ii oferi incurajarea necesară.
  • Coadă îndreptată în jos, spre exterior: atunci când coadă este ținută în jos, spre sol, pisica este într-o stare defensiva sau submisivă (mai ales dacă încearcă să își acopere burtica cu coada). In situatia in care este si incordata, ea poate deveni agresiva.

Pozitie vs. miscare

In afara de modul de pozitionare al cozii, este important sa se tina cont si de activitatea acesteia. Atunci cand coada este tinuta in sus ceea ce ar putea denota prietenia insa este infoiata sau zbarlita pisica poate sa se simta amenintata sau sa fie tematoare.

De asemenea, o coada care se misca rapid poate exprima starea de alerta, anxietate, temere sau chiar iritare. Tine cont si de voce, pozitie a urechilor si ochhi pentru a-ti da seama de starea ei exacta.

In cazul in care o pisica suferta, iti vei da seama deoarece este retrasa, are o pozitie devensiva si scoate sunete intense.

Ofera-ti timp pentru a-ti studia pisica si a-i decodifica limbajul non-verbal, mai ales inainte de o duce in locuri necunoscute sau a-I intoroduce activitati si experiente noi.

Cu cat stii mai mult despre decodificarea comportamentului pisicilor, cu atat le vei iubi mai mult

Relatia om-pisica poate inflori in momentul in care comportamentul pisicii nu este doar inteles ci si respectat. Pisicile sunt foarte expressive insa, uneori, emotiile si starile lor pot fi mai dificil de inteles. Analizeaza, ofera spatiu atunci cand o pisica are nevoie si intotdeauna adopta o atitudine calda sic alma pentru a creste nivelul de incredere si a dezvolta o relatie bazata pe afectiuni.

Daca ai intrebari cu privire la decodificarea comportamentul pisicilor, nu exista sa ne contactezi. Specialistii nostri isi stau la dispozitie pentru a-ti raspunde sau a te ajuta in orice problema, indiferent de gradul sau de dificultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now ButtonSuna acum: 0774662663